Mercado Groningen luxe interieur impressie in hartje Groningen

Mercado Groningen

Mercado Groningen.

Optimaal genieten van het stadse leven? Echt luxe wonen in hartje stad, om de hoek van de Grote Markt? Chique wonen is niet alleen weggelegd voor mensen die wonen in wereldsteden zoals Londen, Parijs, New York. Het kan nu ook ‘gewoon’ in onze eigen stad Groningen! Mercado is de verborgen parel van de Groningse binnenstad. Als die straks zichtbaar wordt, krijgt de stad een onweerstaanbare glans. Mercado biedt de unieke mogelijkheid voor riant wonen met alles binnen handbereik voor het echte stadse leven.

 

De binnenstad als achtertuin.

In de luwte van de stad, aan de Rode Weeshuisstraat en de Stalstraat, geeft Mercado je net die ademruimte waaraan je in de bruisende binnenstad behoefte hebt. En dat terwijl je in een mum van tijd op de Grote Markt staat. Mercado heeft de binnenstad als achtertuin. En maakt van een klein onopvallend straatje een nieuw, levendig, aantrekkelijk stukje stad.

 

Wat wij doen.

Aangenaam. Miquel van Duin. Ontwerper van exclusieve, hedendaagse interieurs. Helemaal in lijn met de luxe uitstraling van de appartementen, specials en penthouses in Mercado.

De interieur impressies zijn hier een voorbeeld van. Zijn “fine luxury” ontwerpen kenmerken zich door de verfijnde materialen en merken. Hij heeft zijn sporen binnen de residentiële markt ruimschoots verdiend. Binnenkort realiseert hij de maatwerk interieurs in het unieke woon- en horecaproject Merckt op de Grote Markt in Groningen. Ook voor Mercado presenteert DUIN INTERIOR een aantal conceptontwerpen.

Onze ontwerpen sluiten naadloos aan op het bouwproces en de woonomgeving. Wij werken samen met vaste partners die perfect vakwerk leveren. Zelf treedt Miquel op als eerste aanspreekpunt. Hij neemt de volledige coördinatie op zich, zonder daarbij de details uit het oog te verliezen. Dat betekent dat DUIN INTERIOR alle mini-bouwteamvergaderingen bijwoont en korte communicatielijnen onderhoudt met de ontwikkelaar, de aannemer en alle andere betrokken partijen.

 

 

Ontwikkelaars: MWPO & Beauvast

Makelaar: Pandomo

Aannemer: Plegt-Vos

Interieur concepten: DUIN INTERIOR

Interieur Impressies: Colordot

 

 

Merckt Groningen, hotspot Grote Markt. High-End Interieur door DUIN INTERIOR

Merckt Groningen, Grote Markt

High-End wonen & werken op hotspot Grote Markt.

Merckt Groningen is een uniek project met front-row uitzicht op de Grote Markt. Hier wordt op dit moment druk gebouwd aan dit imposante appartementencomplex, gecombineerd met horeca-voorzieningen op de begane grond en bovenste verdieping.

De opdrachtgever heeft in het bijzonder de wens om in zijn appartement op een hoogwaardige manier te wonen en te werken, zonder dat deze twee onderdelen elkaar verstoren. Dit is op een efficiënte manier opgelost.

 

 

Onzichtbare werkplek

De woon- en eetkamer wordt volledig ingericht met maatwerk interieur. De kastenwand (mediawall) is een echte ‘eyecatcher’ in de woonkamer. Deze is bekleed met donkere eiken stroken gecombineerd met Amani Grey marmer. Ook is er een ruime werkplek ‘verborgen’. Deze wordt zichtbaar door middel van de vouwdeuren open te schuiven, waardoor een imposante werkplek ontstaat. Overdag kan hier gewerkt worden en anderzijds kan ‘s avonds de wand volledig afgesloten worden voor een gezellig diner met vrienden en familie.

De kastenwand verbindt de woon- en eetkamer en is vanuit beide ruimtes duidelijk zichtbaar. In deze wand bevindt zich zowel de riante Gaggenau wijnkoeler evenals de televisie en het zwevende audiomeubel. Het audiomeubel is tevens uitgevoerd in Amani Grey marmer.

 

Bulthaup Keuken

Met Bulthaup als preffered-supplier in dit project, is gekozen voor een rijk uitgevoerde Bulthaup B3 in donker eiken gecombineerd met kunststof in de kleur ‘kiezel’. Deze keuken is bovendien volledig voorzien van luxe Gaggenau inbouwapparatuur.

 

Hoogwaardig KNX Domotica

Bij zo’n hoogwaardig afgewerkte appartement hoort natuurlijk een volwaardig domotica systeem. In dit geval is er namelijk gekozen voor een KNX-Systeem. Verlichting kan hierdoor bijvoorbeeld per lichtbron apart gestuurd worden. De zonnesterkte wordt op het terras gemeten, waardoor de geautomatiseerde gordijnen open en dicht kunnen, om het meubilair te beschermen tegen direct zonlicht. Daarnaast is het hele systeem regelbaar via bijvoorbeeld een smartphone en met prachtige bronzen Basalte schakelaars. Deze schakelaars meten bovendien ook de temperatuur per ruimte.

 

 

 

Woonkamer met open uitstraling

Op deze hotspot locatie met de binnenstad van Groningen werkelijk onder je voeten, is het natuurlijk een gemiste kans om hier geen gebruik van te maken in het ontwerp.

Hiervoor is in het bijzonder gekozen voor een hoekbank met een open opstelling. Ten eerste oogt hierdoor de woonkamer groter en ten tweede ontstaat hierdoor de mogelijkheid om vrij uit te kijken over de Grote Markt van Groningen.

 

Heeft u vragen over dit project of wenst u meer informatie?

 

Merckt Groningen, Grote Markt

Merckt Groningen, Grote Markt

Voor Merckt Groningen adviseren wij de kopers met het realiseren van hun droom interieur.

Op dit moment werken wij aan het interieur van 6 appartementen, realisatie begin 2020.

Luxe wonen in hartje Groningen met uitzicht over de Grote Markt van Groningen én de Oosterstraat. Deze twee uitzichten zijn voor ons het leidraad in dit interieur ontwerp en loopt als meerdere zichtlijnen door het gehele appartement. Zo kijk je bij binnenkomst van het appartement rechtstreeks via een marmeren nis in de bulthaup keuken richting de Oosterstaat.

Vanaf de Oostkant (Oosterstraat) tot de Westkant (de Grote Markt) van het appartement loopt één doorlopende, onafgebroken lijn die de woonkamer, keuken, badkamer, inloopkast en slaapkamer met elkaar verbindt. Door twee royale geautomatiseerde schuifdeuren, bekleed met leer en subtiel messing, is de inloopkast en badkamer af te sluiten van het geheel.

Woonkamer

In de woonkamer komt veel maatwerk interieur voor. De berging wordt afgesloten door middel van een deur die vrijwel onzichtbaar wegvalt in de kastenwand.

De salontafels worden op maat gemaakt: hiervoor is onze inspiratie de vorm van het appartement geweest, die bijzonder is door de hoekige vormen. Het blad van de salontafels wordt afgewerkt in versteend hout uit Azië (marmer). De zijkanten worden uitgevoerd in messing zodat de uitstraling van de buitengevel terug komt in het interieur.

Om de open uitstraling van het appartement te behouden is voor een hoekbank van het hoogwaardige Italiaanse meubelmerk Minotti gekozen.

Bulthaup Keuken

Bij het project Merckt is Bulthaup aangesloten als preferred supplier. In dit ontwerp is gekozen voor de bulthaup b3. Om het marmer in de woonkamer terug te laten komen is zowel het kookeiland als de nis afgewerkt in marmer.

Slaapkamer

Het bed met natuurlijke materialen en paardenhaar wordt voor deze bewoner op maat gemaakt door het Nederlandse beddenmerk ”Nilson Beds”. Dit bed heeft een aangepaste lengte van 2,2 meter waarop ook het bedlinnen wordt aangepast. Het behang op de achterwand heeft eveneens een uitstraling van paardenhaar en is van het Franse behangmerk ”Elitis”.

 

Marmer – Versteend Hout / Ancient Wood Marble

Onlangs zochten wij met de opdrachtgever deze platen uit bij onze steen leverancier. Hier bepaalden wij exact welk stuk steen gebruikt wordt voor de keuken en de salontafels zodat de belijning van het steen perfect aansluit. Dit wordt ”Bookmatch” genoemd.

Media / Interview:

The Art Of Living

Vanaf min. 9:38

INTERVIEW OOGTV