• Verbouw

Appartement Amsterdam

Over Persoonlijke, warme luxe in Amsterdam-Zuid  Warm en chic. Sfeervol […]

Over

  • Locatie: Appartement Amsterdam – Oud-Zuid 
  • Oppervlakte: 150 m2
  • Uitvoering: Q1 2022

Persoonlijke, warme luxe in Amsterdam-Zuid 

Warm en chic. Sfeervol en voorzien van rijke materialen. Een luxe interieur met de vibes van een exclusief vijfsterrenhotel. Stijlvolle perfecte in het hart van Amsterdam-Zuid. High-end wonen en leven in een elegante ambiance. Een door DUIN INTERIOR ontworpen interieur, dat de dromen van de jonge bewoners weerspiegelt. 

Voor dit perfecte plaatje werd de indeling van het hoofdstedelijke appartement van honderdvijftig vierkante meter afgestemd op de wensen en de leefwijze van de bewoners. Zo creëerde designer Miquel van Duin onder meer een grote leefkeuken, waar samen met vrienden en familie het leven kan worden gevierd, en is de living optisch vergroot doordat de originele en-suitekast is verplaatst. Een verdieping hoger werden wanden verwijderd en ontwierp Miquel onder meer een weergaloos privédomein, waarin slapen, kleden en baden prachtig samensmelten.

DUIN INTERIOR combineerde in het luxe appartement warme en chique materialen met zachte tinten, waardoor een sfeervol totaalplaatje ontstaat. Zo zorgt de combinatie van de warme eikenhouten vloer in Hongaarse punt met de betonlookvloer in de keuken voor een spannend contrast. Het open karakter, de ledlijnen op de wanden en in de nisjes en de grote lichtinval verhogen het uitnodigende karakter in de hoogwaardige woning. 

Aan de straatzijde creëerde Miquel een sfeervolle zithoek, van waaruit de bewoners in contact staan met het bruisende stadsleven. De natuurstenen haard met een schouw van betonstuc zorgt voor extra sfeer en warmte, net als de donkere wandpanelen. Deze zien we ook achter de riante televisie, waardoor eenheid ontstaat tussen het zitje en de rest van de living. Aan de straatzijde realiseerde  DUIN INTERIOR tevens een thuiskantoor, dat door de stalen deuren van het woongedeelte wordt gescheiden. De royale loungebank en de bronskleurige salontafels in de televisieruimte sluiten aan bij het hoogwaardige karakter van het totaalbeeld. 

Een grote eyecatcher in het leefgedeelte is de wijnklimaatkast, die de overgang tussen de living en de leefkeuken markeert. In de keuken combineerde Miquel een ovalen eettafel met een transparante kroonluchter, ontwierp hij een riant kookeiland met bar en koos hij voor hoogwaardige apparatuur in de wandkast. De wandkast met nis en glazen planken bij het raam en de natuurstenen haardpartij vervolmaken de ruimte. 

De trap naar boven leidt naar het adembenemende privédomein van de bewoners. Een luxe suite, die je mag verwachten in high-end hotels, waarin warmte, exclusiviteit en comfort elkaar omarmen en versterken. Een eigen vijfsterrenplusruimte, waar de bewoners nooit hoeven uit te checken. De badkamer is uitgevoerd met bronskleurige keramische marmerlooktegels en wastafels. De messing kranen passen perfect bij het kleurenpalet, net als de glazen schuifdeuren voor de douche met hun bronskleurige stalen profiel. Dat de bewoners vanuit het vrijstaande bad televisie kunnen kijken, onderstreept het luxe gevoel in de ruimte. Ook de logeerruimte ademt luxe en comfort en is voorzien van een eigen badkamer. 

Een ultieme vorm van persoonlijke en sfeervolle luxe. En dat met het bruisende leven van Amsterdam aan je voeten. Een perfecte combinatie voor het jonge stel.