• Nieuwbouw

Merckt Groningen, Grote Markt

High-End wonen & werken op hotspot Grote Markt. Merckt Groningen […]

High-End wonen & werken op hotspot Grote Markt.

Merckt Groningen is een uniek project met front-row uitzicht op de Grote Markt. Hier wordt op dit moment druk gebouwd aan dit imposante appartementencomplex, gecombineerd met horeca-voorzieningen op de begane grond en bovenste verdieping.

De opdrachtgever heeft in het bijzonder de wens om in zijn appartement op een hoogwaardige manier te wonen en te werken, zonder dat deze twee onderdelen elkaar verstoren. Dit is op een efficiënte manier opgelost.

Onzichtbare werkplek

De woon- en eetkamer wordt volledig ingericht met maatwerk interieur. De kastenwand (mediawall) is een echte ‘eyecatcher’ in de woonkamer. Deze is bekleed met donkere eiken stroken gecombineerd met Amani Grey marmer. Ook is er een ruime werkplek ‘verborgen’. Deze wordt zichtbaar door middel van de vouwdeuren open te schuiven, waardoor een imposante werkplek ontstaat. Overdag kan hier gewerkt worden en anderzijds kan ‘s avonds de wand volledig afgesloten worden voor een gezellig diner met vrienden en familie.

De kastenwand verbindt de woon- en eetkamer en is vanuit beide ruimtes duidelijk zichtbaar. In deze wand bevindt zich zowel de riante Gaggenau wijnkoeler evenals de televisie en het zwevende audiomeubel. Het audiomeubel is tevens uitgevoerd in Amani Grey marmer.

Bulthaup Keuken

Met Bulthaup als preffered-supplier in dit project, is gekozen voor een rijk uitgevoerde Bulthaup B3 in donker eiken gecombineerd met kunststof in de kleur ‘kiezel’. Deze keuken is bovendien volledig voorzien van luxe Gaggenau inbouwapparatuur.

Hoogwaardig KNX Domotica

Bij zo’n hoogwaardig afgewerkte appartement hoort natuurlijk een volwaardig domotica systeem. In dit geval is er namelijk gekozen voor een KNX-Systeem. Verlichting kan hierdoor bijvoorbeeld per lichtbron apart gestuurd worden. De zonnesterkte wordt op het terras gemeten, waardoor de geautomatiseerde gordijnen open en dicht kunnen, om het meubilair te beschermen tegen direct zonlicht. Daarnaast is het hele systeem regelbaar via bijvoorbeeld een smartphone en met prachtige bronzen Basalte schakelaars. Deze schakelaars meten bovendien ook de temperatuur per ruimte.

Woonkamer met open uitstraling

Op deze hotspot locatie met de binnenstad van Groningen werkelijk onder je voeten, is het natuurlijk een gemiste kans om hier geen gebruik van te maken in het ontwerp.

Hiervoor is in het bijzonder gekozen voor een hoekbank met een open opstelling. Ten eerste oogt hierdoor de woonkamer groter en ten tweede ontstaat hierdoor de mogelijkheid om vrij uit te kijken over de Grote Markt van Groningen.

Heeft u vragen over dit project of wenst u meer informatie?