• Verbouw

Verfijnde luxe in rijksmonument 

Over In een statig monument uit 1914 creëerde DUIN INTERIOR […]

Over

  • Locatie: –
  • Oppervlakte: ca 330 m2 (waarvan ca 75 m2 nieuwbouw).
  • Realisatie: 2023

In een statig monument uit 1914 creëerde DUIN INTERIOR pure woonperfectie, die de rijke historie van het pand omarmt en waarin hoogwaardige materialen en sfeerverhogend maatwerk voor een heerlijke, verfijnde luxe zorgen. Klassieke elementen werden in ere hersteld en de woning werd verrijkt met een royale aanbouw, van waaruit de bewoners een prachtige connectie met de natuurrijke tuin hebben. Het daklicht dat in de nieuwbouw is gerealiseerd, zorgt in combinatie met de spiegels die in het nieuwe gedeelte zijn toegepast voor een licht en ruimtelijk effect.  

In de woning leiden twee riante glazen taatsdeuren naar de maatwerkkeuken in het nieuw gebouwde leefgedeelte. DUIN INTERIOR koos voor een indrukwekkend eiland van marmer, dat een waar statement in de luxe ruimte is. Het rijke, donkere marmer contrasteert op fraaie wijze met de hoge, witte kastenwand, waarin naast luxe apparatuur ook een ‘verborgen’ deur richting de bijkeuken is verwerkt. 

Entree en toiletruimte

In de royale entreeruimte vormt het toilet de eerste eyecatcher van het indrukwekkende interieur. De ruimte ademt klasse en stijl en oogst met de riante spiegel en dito wasbak veel bewondering. Miquel van Duin combineerde stijlvol marmer met eiken fineer, waardoor de maatwerkruimte aan luxe wint. 

Living

In de living ontwierp DUIN INTERIOR een gerieflijke setting met een uitnodigend karakter. Bronzen elementen geven de maatwerkkast een extra luxe uitstraling en het verlaagde houten plafond – prachtig aangelicht met ledverlichting – voegt nog meer warmte toe aan het geheel. De haardpartij en het comfortabele meubilair maken het heerlijke plaatje compleet.