• Verbouw

Herenhuis Groningen

Ontdek DUIN INTERIOR in Groningen, waar topdesigner Miquel van Duin een betoverend interieur ontwierp. Het herenhuis, met zijn naturel kleurenpalet, bronstinten en maatwerkmeubilair, ademt elegantie en luxe. Het kloppende hart van de woning is de maatwerkkeuken met een royaal natuurstenen eiland. Een contrastrijke living, luxe souterrain en een design-perfecte badkamer completeren dit tijdloze en weelderige interieur.

Over

  • Locatie: Groningen
  • Oppervlakte: ca 180 m2
  • Realisatie: 2023

Maatwerk keuken met natuursteen eiland  

In het hart van de stad Groningen creëerde DUIN INTERIOR op de begane grond en in het souterrain van een statig herenhuis een oogstrelend interieur, dat je raakt en omarmt. Topdesigner Miquel van Duin paste een naturel kleurenpalet toe en combineerde dat met bronstinten, verbluffend maatwerkmeubilair en een hoogwaardig detailniveau, waarbij de rijke historie van het pand uit 1900 nog steeds zichtbaar is. Een warm, luxe en comfortabel thuis in het centrum van de bruisende stad. 

Via twee grote taatsdeuren met rookglas in de entreeruimte bereiken we direct het kloppende hart van de sfeervolle woning: de maatwerkkeuken. Miquel van Duin ontwierp het royale eiland van natuursteen als een prachtig en krachtig statement in het midden van de ruimte, waarbij het in ere herstelde – en prachtig aangelichte – historische plafond de heerlijke sfeer nog meer verhoogt. De royale kastenwand is van alle gemakken voorzien en benadruk de hoogte van de ruimte. Het stijlvolle barretje vormt de perfecte plek om samen met vrienden en familie te borrelen terwijl er wordt gekookt, om vervolgens naar de aangrenzende eetkamer aan de tuinzijde te verhuizen. Miquel koos voor een organisch gevormde tafel, comfortabele stoelen en sfeerverhogende verlichting, die wat betreft de vormentaal aansluiten bij de tafel. De metershoge gordijnen, de enorme vouwdeuren en de connectie met de tuin maken het droomplaatje compleet. 

Contrasten

Aan de straatzijde ontwierp Miquel de rijk ingerichte living. En net als richting de eetkamer benadrukt een stalen omkadering de doorgang naar de ruimte, waarbij het zwart van het staal op fraaie wijze contrasteert met het zandkleurige kleurenpalet. Iets waar ook de subtiele bronstinten die we in het interieur ontdekken voor zorgen. De doorgang naar de living is verder voorzien van stalen panelen met rookglas. In de living zelf vormen de haardpartij – afgewerkt met grof betonstucwerk –, het plafond en de maatwerkkasten aan weerszijden van de haard de blikvangers. 

Luxe Souterrain 

De trap in de entreeruimte leidt naar het souterrain, waar we drie gastenkamers en het domein van de opdrachtgevers vinden. De als een luxe suite vormgegeven privéruimte heeft een grote wow-factor. In de slaapkamer plaatste Miquel aan het voeteneinde van het comfortabele bed een vrijstaand bad en voorzag de wand boven het designobject van een televisie. Aan de achterzijde van deze wand ontdekken we vervolgens dé creatieve parel van de woning: de badkamer. In het midden van de ruimte ontwierp de topdesigner de met glas omgeven douche, die dankzij de ledverlichting in het plafond aan schoonheid wint. Rondom de douche ontwierp hij de maatwerkgarderobekasten en het luxe wasmeubel. Een droomruimte, die alle verwachtingen overstijgt. Designperfectie die nooit verveelt.